2021.03.16 kedd

 

Március 16, kedd

A mai evangélium (Jn 5,1-16) egyik kulcsmondata Jézus kérdése: Megszólította: „Akarsz-e meggyógyulni?”

Az kérdés mit kérek, mit akarok? Mibe egyezem bele?

 

Ima:

Uram, Jézusom! Meg akarok szabadulni a Covid betegségtől, járványoktól, mindattól, ami ennek a következménye. Segíts, hogy te küldöttedet lássam meg minden tudósban, orvosban, segítőben, aki az emberiség javán, a betegségek legyőzésén fáradozik! Legyen felelősségem, hogy akarjam kérni a mielőbbi oltást, és kérjem mások számára!

Segíts, hogy testem és lelkem egyszerre gyógyuljon. Testem az orvostudomány, az oltások által, lelkem az imádság, a szentségek erejével.

Segíts Uram, Jézusom, hogy az evangélium világossága űzze el az emberek lelkéből a tudományellenesség, az oltásellenesség sötétségét. Evangéliumod fénye adjon erőt, hogy ne csak gyógyulni akarjak, hanem megújult testemmel egyre több jót tenni, másoknak segíteni, terhüket hordozni. Ámen!

 

 

Ez a fajzat nem űzhető ki másképp, mint böjttel és imádsággal” (Mk 9,29).

Ugye nem felejted el: az imád úgy lesz csak hatékony, ha a mai napon is böjttel (lemondás), és jócselekedetekkel (alamizsna) megtámasztod!

 

Napi gondolkodó:

Akarat edzés!

A legfőbb szempont, az, amit a lelkiismereted diktál! Ha tévesnek bizonyul, ki kell javítanod, de ne tégy semmit lelkiismereted ellen.

Mindig csináld végig, amit elkezdtél. (Kivéve, ha kiderül, hogy ez erkölcstelen, bűnös dolog.) Nagyon is érdemes az eredeti elhatározásaidban kitartanod.

Érdemes a céljaidat és az elhatározásaidat nemcsak szavakkal megjelenítened, hanem leírnod is, például a napi teendők közé.

Merd magadtól többszörösen megkérdezni, hogy mire vágysz! Jézus a semmire nem tudja áldását adni, csak konkrét jó elhatározásaidra.

A szégyen ellenére se zárd magadba a fájdalmaidat, kudarcaidat! Mondd el imádban az Úrnak, és beszéld meg lelki vezetőddel!

Bukni kötelező! Jézus is elesett a keresztúton! Sokszor a kudarcokból lehet a legtöbbet leszűrni. Fontos megértened, hogy nem te magad vagy a csalódás/csőd, hanem mindez Veled és Érted történik.

Nem csak a magam akarata létezik a világon. Természetesen a saját részemet bele kell az adott szituációba fizetnem, de amit Isten nem épít, az nem épül. 

Tudj nemet is mondani. A nem akarás megélése szintén formáló erővel bír a valódi szándékaid, a szereteted és az akaratod megtalálásában! 

       Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket!