Ifjúsági gitáros énekkar

Csillogó hangszikrák a páncélszekrényből

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a templomban, a vasárnapi, kilenc órai szentmisén szolgáló gitáros énekkarnak ezentúl van hivatalos neve is! - SZIKRA
Hosszas pályázati idő, sok munka, több újraszavazás, tépelődés, kombinálás után, március közepén az énekkar megválasztotta a megfelelő nevet és logót magának!
Nagy párbajok folytak a győzelemért, mivel a sok találó és kreatív pályamű közül többszöri szavazás után sem tudtunk mindenkinek tetszőt választani, minden héten újabb és újabb kombinációk születtek. Végül a versenyben maradt két pályamű; a Páncélszekrény és a Szikra közül kellett választanunk.  Az énekkar két párta szakadt, az egyik fél mindenáron egy aprócska, csillogó kincs akart lenni a védő és összetartó Páncélszekrényen belül, a másik fél pedig mindenképp Szikraként akart ragyogni.
A végleges döntés azonban közös megegyezés alapján, teljes énekkari békében történt. Tehát, hölgyeim és uraim, kisebbek és nagyobbak…
Mostantól senkitől nem akarjuk hallani, hogy „a gitárosok”, ugyanis ettől fogva mi vagyunk a Sicra Ifjúsági Énekkar!!! J
Azonban ezzel, hogy nevet választottunk magunknak, nagyszabású reform kezdődött szerény kis közösségünkben! Énekeinkben, mint kísérőhangszer, egyre többször hallhatunk oboát, furulyát/furulyákat, fuvolát és dobszót; hétről hétre új, változatos (olykor többszólamú) éneket éneklünk az Úrnak. Folyamatosan bővülünk új tagokkal, új énekhangokkal – sokszor már annyian vagyunk a misén, hogy ki sem tudunk állni mindannyian -, többen közülünk elkezdtek gitározni is. De mindez nem azt jelenti, hogy most így pont elegen vagyunk… (Sosem leszünk túl sokan ahhoz, hogy már ne tudjunk az Úrnak énekelni.)
Tehát aki érez magában elhivatottságot arra, hogy velünk együtt énekeljen Istennek, azt semmi nem gátolhatja meg abban, hogy csatlakozzon hozzánk!
Hétfőn, fél héttől nyolcig szoktunk próbálni a plébánia hittantermében (első hétfőnként pedig a plébánia alsó nagytermében), a próbák teljesen nyitottak, közvetlenek és többnyire kötetlenek. Ilyenkor egyaránt szentelünk időt az imára, az elmélyült beszélgetésre Istennel, mint a barátainkra, a nevetésre, jókedvre, egy kis falatozásra, teázásra – együttlétre, mindezt természetesen a zene és az ének keretein belül.
Szóval, akinek van kedve és ideje engedi, mindenképpen kukkantson be hozzánk, akár csak egy-egy alkalommal, vagy ha a próbákra nem is tud jönni, vasárnap reggelenként a templomban ettől függetlenül nagyon szívesen várjuk fél kilenckor a szószék előtt.
Szeretettel várja az új tagokat a Szikra Ifjúsági Énekkar:
Emese, Kriszta, Kata, Ami, Bogi, Dorci, Dorka, Gyöngyös, Ágó, Anikó, Cindy, Janka, Kíra, Katica, Ági, Eszter… és a többiek.